keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Maksavien asiakkaiden ei tarvitse maksaa -periaate

Ajanpuutteen vuoksi lyhyttarina pinnani löystyttämiseksi. Hypätään suoraan kohtaukseen narikan edustalle, jossa eteeni on tullut pienryhmä asiakkaita.

- Kaverini tulivat mukaani, koska lupasin, että he pääsevät ilmaiseksi sisään, sopersi asiakas. 
- Et olisi luvannut, koska kaikki joutuvat maksamaan päästäkseen yökerhoomme, vastasi vähän väsähtänyt ovimies.
- Se toinen portsari päästää mut aina ilmaiseksi sisään.

Jos jotain tiedän yli kaksikymmentä vuotta ovella seisoneista kollegoistani niin sen, että ainoastaan rahalla on päästy heidän ohitseen. Mikäli toiseen suuntaan on päässyt maksamatta, on se johtunut sisälläoloaikana kertyneestä korosta, joka maksetaan iloisin mielin poistuessa ravintolasta vahtimestarimaksun kera. Karvaasta kokemuksesta tiedän, että kyseinen asiakas ei toimi tällä tavoin.
- Kaikki portsarit meillä ottavat kyllä rahan kaikilta. Se on vissi.

Koska mielensäpahoittamisen vaara oli suuri, niin päätin leikkiä mukana hetken:
- Miksi ihmeessä edes päästäisin teidän ilmaiseksi sisälle?
- Koska me olemme maksavia asiakkaita, vastasi porukan välkyin sanat ladattuina.

Ihan sama miten tätä vuoropuhelua analysoin, niin lopputuloksena on hermojen palaminen. Kyseessä todellakin on vuoropuhelu, mutta ilman vastapuolen suurempaa älyllistä toimintaa, joten tämä on sama kuin keskustelisi vastausautomaatin kanssa. Kaikki minulle sanotut kommentit tulivat suoraan mielen "ennenkin toimineet virkkeet" -takapihalta ohittaen harkinta-nimisen suodattimen.  Toki itsekin käytän aikaisemmin opittuja argumentteja, mutta pyrin kyllä parhaani mukaan leikkaamaan ja liimaamaan virkkeitä, jotta ne soveltuisivat edes välttävästi tilanteeseen.

Yksilö saa olla yksinkertainen ja tyhmä ilman, että häntä pitäisin millään muotoa huonompana ihmisenä, mutta lajiimme lukeutuvat yksilöt, jotka kuvittelevat olevansa automaattisesti älykkäämpiä kuin tietyn ammatin edustajat, kahlaavat ihmiskunnan geenialtaan matalammassa päässä - sinnekin miltei hukkuen.

Mitä ihaninta viikonjatkoa kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti