perjantai 16. helmikuuta 2018

Nightlife suljetaan

Nyt uskallan mainita työpaikan, jossa olen työskennellyt viimeiset seitsemän vuotta, koska toiminta tullaan lopettamaan kannattamattomana. Nightlife (edeltäjä tunnettiin nimellä Tiffany), kuului osaksi Cumulus hotellia ja siten osana Restel-ketjua. Hotelli-liiketoiminta myytiin tänä vuonna Scandic Hotelsille, joka kääri hihat ja rupesi uudistamaan myös Hämeenlinnan keskustan Cumulusta. Tässä uudistuksessa yli 20 vuotta toiminut yökerho jäi jalkoihin.

Lopettamisen syyt ovat yksinkertaiset: tappiota lähihistoriassa tuottanut yksikkö sekä Scandicin erikoistuminen hotellitoimintaan. Yökerhot eivät ole kuuluneet hotellien peruspalveluihin enää vuosiin - valitettavasti.  Huomautuksena vielä, että Nightlife toimi osana isoa valtakunnallista konsernia ja koska koko konserni myytiin kannattamattomana tai liian riskialttiina, niin voidaan olettaa myös ongelmien olleen valtakunnallisia, joten syitä nimenomaan ravintola Nightlifen lopettamiseen on turha märehtiä paikallistasolla. Vastoin useiden ravintoloiden omistajien mielipiteitä liiketoimintaa ei muuteta kannattavaksi pelkillä työntekijöiden asenteiden “korjaamisella” ja “hyvällä meiningillä”, vaan yrityksen kurssin muuttaminen vaatii kapitaalia ja rohkeutta ottaa riskejä. Iänikuisella menojen supistamisella ei saada aikaan kuin hammasten kiristelyä ja burnoutteja. Muutenhan kaikki pihipaavalit olisivat rikkaita kuin kroisokset.

Hämeenlinnalaisille kyseinen paikka ja osa sen työntekijöistä ovat legendaarisia. DJ:t ja portsarit, poislukien minä, ovat työskennelleet tässä yökerhossa koko minun aikuisikäni, siis yli 18 vuotta. Se on kuulkaas pitkä aika toimia ravintola-alalla ja eritoten yhdessä työpaikassa. Nämä herrat ovat todistaneet (ja ehkä saattaneet alulle) monien rakkaus- ja AU-lapsien tarinoita: Olipa kerran synkkä ilta ravintola Tiffanyssä… En osaa kuvitellakaan, miltä tuntuu jättää parin kuukauden päästä itselle rakas ja läpikotaisin tuttu olohuone.

Asiakkaat, nyt alkaa viimeiset aukiolokuukaudet olemaan edessä. Nämä ovat viimeisiä hetkiä tulla örveltämään ja tekemään samoja virheitä kuin vanhempanne 20 vuotta sitten. Suurin kiitos näille vuosikymmenien työntekijöille on riihikuiva raha, jota kutsutaan myös tipiksi tai lahjukseksi, riippuen oikeustajun laadusta. Joten verbaalisten huomionosoitusten sijaan varaa itsellesi jonkinnäköinen seteli taskuun.

Parin kuukauden päästä alkaa myös hillitön tarjouskilpailu Tiffanyn-aikaisista työntekijöistä. Näiden herrojen ei tarvitse kysellä töitä vaan työt kysyvät kohteliaasti heitä - ja ihan turha kysellä millään ammattiliittojen neuvottelemilla ripulipalkoilla heitä töihin.

Aiheesta lisää, kun veri lähtee kiertämään...  


4 kommenttia:

  1. Ei ihme koska koko nightlifen henkilökunta on paskaa, ei noin pienessä paskassa ole varaa valita asiakkaita niinkuin siellä tehdään. Ja jaellaan porttikieltoja niille ketkä sielä kävis, mutta oma on tappionne ei tule ikävä.

    VastaaPoista
  2. Olisiko henkilökunta vähemmän paskaa, jos ei valittaisi asiakkaita sillä tavoin kun nyt valitaan?

    Tästä kuitenkin herää kysymys, että kuinka huonosti joku voikaan käyttäytyä, että valitaan mieluummin tappion tekeminen kuin otetaan huonosti käyttäytyviä asiakkaita sisälle?

    Ehkäpä kapitalismi ja kaupallisuus ei olekaan vielä vallannut kaikkea liiketoimintaa.

    VastaaPoista
  3. Maksa Tiinan elatusmaksut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi olkoon virheettömästä suomenkielestä, jota harvemmin trollauksessa esiintyy. Tosin tyylivirhe tulee huutomerkittömyydestä - sen kerran kun se olisi ollut paikallaan.

      Kiitos siitä ajatuksesta, että minussa olisi vielä niin paljon viehätysvoimaa, että joku erehtyisi niihin toimiin, jotka harvoissa tapauksissa johtaisivat elatusmaksujen suorittamiseen. Mielestäni asia ei ole näin, mutta... ehkäpä Tonissa on vielä taikaa.

      Poista